Skip to main content

Pieniä askelia Saaristomeren hyväksi

Olen Johanna Mattila Turun yliopiston Brahea-keskuksesta. Omalla vastuullani SaaRa-hankkeessa (Ravinnekiertoa Saaristomeren matkailukohteissa) on ruokahävikin vähentämiseen liittyvät viestinnälliset tehtävät ja työskentely ravintoloiden kanssa Örön, Seilin ja Nauvon pilottikohteissa. Työni keskipisteessä on koko ruokaketju, paikallisen ruoan arvostus sekä ruokahävikin minimointi. Olen huomannut, että kuluttajien vieraantuminen ruoan tuotannosta aiheuttaa myös sen, ettemme ymmärrä omien valintojemme vaikutusta vaikkapa ympäristöntilaan. […]

Read More

Maailma on nyt toisenlainen

Maailma on nyt toisenlainen

Puhdas luonto ja meri ovat oleellinen osa identiteettiäni. Vaikka päätyökseni teen töitä Turun yliopistolla, niin olen koko ikäni asunut maaseudulla meren rannalla. Vuosikymmenten varrella olen kokenut melkoisen muutoksen kulutustottumuksissa. Lapsuudessani kotiin ei kaupasta kannettu juuri mitään, vaan elettiin niin sanotusti luontaistaloudessa. Kasvikset ja vihannekset kasvatettiin omassa puutarhassa, munat haettiin kanoilta ja leivät leivottiin kotona. Pyörällä […]

Read More