Tänä kesänä  on mahdollisuus valita vesistöystävällinen Annos puhtaampaa Saaristomerta -ruoka-annos, jonka ideana on helpottaa matkailijoita ympäristöystävällisten valintojen teossa.

Yhä useampi matkailija haluaa matkustaa ja kuluttaa kestävämmällä tavalla ja tehdä vastuullisia valintoja. Annos puhtaampaa Saaristomerta -ruoka-annos mahdollistaa tämän.

Nyt on mahdollisuus valita Seilin ravintolan tai Turussa ravintola Göranin listalta Annos puhtaampaa Saaristomerta -annos. Annoksen tunnistaa ruokalistalta merkistä ”Vesistöystävällinen annos huomioi Saaristomeren”.

Tunnistat Annospuhtaampaa ruoka-annoksen pyöreästä merkistä.

VisitSeili haluaa olla mukana vastuullisessa matkailussa, koska kohde sijaitsee keskellä Saaristomerta, missä kestävä kehitys erityisesti korostuu. Seilissä tarjoillaan vaihtuvana päivän annoksena Annospuhtampaa Saaristomerta –annosta.

Annos puhtaampaa Saaristomerta -annos koostuu vesistöystävällisistä valinnoista, kuten esimerkiksi kasviksista ja kalasta, joiden rehevöittävät vaikutukset ovat pienempiä kuin muiden raaka-aineiden. Itämerestä pyydetyn luonnonkalan käyttäminen jopa vähentää vesistöjen fosforikuormaa.

Ravintola Göranissa onkin tarjolla Savulahnaburger. Voiveljille vastuullisuus on yksi tärkeimmistä arvoista ja he haluavat ehdottomasti olla mukana huolehtimassa Saaristomeren tilasta ja tulevaisuudesta.

Annosta tarjoavissa ravintoloissa kiinnitetään myös entistä enemmän huomiota ruokahävikin hallintaan. Ruokahävikki aiheuttaa vesistöjen rehevöitymistä: kaikesta kulutuksen rehevöittävästä vaikutuksesta puolet tulee ruoan kulutuksesta.

Annos puhtaampaa Saaristomerta on saanut hyvän vastaanoton matkailupalveluyrittäjien taholta. Tarkoituksena on, että mahdollisimman moni ruokapalveluyrittäjä ottaa sen listalleen, jotta matkailijat voivat osaltaan vaikuttaa valinnoillaan vesistöjen tilaan.

Kysy rohkeasti lisää!